ΚΛΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

 

Μια νέα σειρά αφηγήσεων κλασικών παραμυθιών έρχεται στο Bobos Family Radio, μέσα από τις φωνές των παιδαγωγών της Πλανόδιας Βιβλιοθήκης, του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που χρηματοδοτείται από το Early Childhood Program του Open Society Foundations. Ιστορίες του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, των Αδελφών Γκριμ, του Λούις Κάρολ και άλλων αγαπημένων παραμυθάδων, που μεγάλωσαν γενιές και γενιές. 


Η ιδανική συντροφιά για χαλαρό παιχνίδι, ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια, καθώς και για ηρεμία και χαλάρωση πριν τον ύπνο. Οι αναγνώσεις έχουν ως στόχο να εξοικειώσουν τα μικρά παιδιά με τον κόσμο των βιβλίων και τη μαγεία των παραμυθιών! 

Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Δίκτυο) είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2004 με βασικό στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, όπως αυτά ορίζονται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1989) του ΟΗΕ. Τα μέλη του Δικτύου αποτελούν ένα δίκτυο αλληλεγγύης, που αναπτύσσει πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις με στόχο την προώθηση, την ευαισθητοποίηση και τον έμπρακτο σεβασμό στα δικαιώματα του παιδιού, ορισμένα από τα οποία ουσιαστικά παραμένουν άγνωστα σε πολλούς/ές ακόμη και σήμερα. Οι δράσεις του Δικτύου υλοποιούνται όχι μόνο μέσα στις εγκαταστάσεις του οργανισμού αλλά, επίσης, περιλαμβάνουν δημόσιους χώρους, πάρκα, πλατείες, σχολεία, δομές φιλοξενίας προσφύγων και οπουδήποτε υπάρχουν παιδιά, και άτομα εφηβικής και νεαρής ηλικίας. Τα προγράμματα του Δικτύου προωθούν την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, τη σύμπραξη, τη δικτύωση, τον εθελοντισμό, τη συλλογικότητα και την κοινωνικοποίηση και δίνουν βήμα στα παιδιά να εκφραστούν.

 

Αποστολή για εμάς είναι το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού. Όραμά μας ένας κόσμος, όπου τα παιδιά θα μεγαλώνουν υγιή και ευτυχισμένα, η γνώμη τους θα λαμβάνεται υπόψη και τα δικαιώματά τους θα γίνονται σεβαστά.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη & Κυριακή | 14.00 & 20.30