BURGER PROJECT

Ένα Τρελό Κοντσέρτο

Μια διαδραστική συναυλία για παιδιά αλλά και ευφάνταστους ενήλικες. Με όχημα τα τραγούδια των Burger Project, γρήγορα μουσικοκινητικά παιχνίδια και χιουμοριστικούς αυτοσχεδιασμούς, μικροί και μεγάλοι θεατές ενεργοποιούν τη φαντασία τους και αλληλεπιδρούν με ρυθμούς και ήχους. Αφού γνωρίσουμε τα μουσικά όργανα της μπάντας, περιπλανιόμαστε σε καινούριες αλλά και παλιές επιτυχίες του συγκροτήματος, τραγουδάμε όλοι μαζί παρέα, παίζουμε μουσικό καθρέφτη, ακολουθούμε τους στίχους... Στο τέλος, ο χορός κερδίζει μικρούς και μεγάλους!

Ώρα έναρξης: 17.30

 

Ο ΑΓΗΣΙΛΑΓΟΣ

Δημήτρης Μπασλάμ

Μια «χαρούμενη πολύχρωμη γιορτή», ένα μουσικοθεατρικό παραμύθι που δημιούργησε ο Δημήτρης Μπασλάμ (εμπνευσμένο από το ομότιτλο βιβλίο του και το μουσικό CD που αγάπησαν γονείς και παιδιά). «Ο Αγησίλαγος» αναπτύσσεται σε πρώτο επίπεδο γύρω από το θέμα της ισορροπημένης διατροφής και του υγιεινού τρόπου ζωής. Ο συγγραφέας, μέσα από τις περιπέτειες του καλοφαγά μάγειρα λαγού, μας κάνει ένα ευχάριστο μάθημα διατροφής, δίχως όμως τη διάθεση για διδακτισμό και ηθικολογία. Παράλληλα, σε ένα δεύτερο επίπεδο μας μιλάει για την πολυπολιτισμικότητα της κοινωνίας και τη θέση του καθένα σε αυτήν. Σε ένα σύνολο που εμπεριέχει όλους τους ανθρώπους και τις φυλές.

Κείμενο -Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπασλάμ

Κούκλες: Σκηνικά Δήμητρα Γιοβάνη / Μουσική: Δημήτρης Μπασλάμ / Χορογραφίες: Δημήτρης Σωτηρίου / Σχεδιασμός  Φωτισμών: Αθηνά Μπανάβα / Κοστούμια: Νίκος Δάλλας

Ερμηνεία - Εμψύχωση: Βασίλης Λιάκος-Μαριέττα Σπηλιοπούλου– Χρήστος Χρηστόπουλος / Μουσικοί

Γιάννης Παπαγεωργίου-Λουίζα Σοφιανοπούλου

Ώρα έναρξης: 14.00

 

Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ & Ο ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ

Ομάδα Τόπι

Δυο ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι διασκευασμένες από την βραβευμένη θεατρική ομάδα Τόπι, φτιαγμένες με πολύ κέφι χιούμορ, διάδραση και φαντασία για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Μια παράσταση για τις αξίες της ζωής όπως η αγάπη, το μίσος, η ταπεινοφροσύνη, η ματαιοδοξία, η αυτοεκτίμηση και το θάρρος.

 

Διασκευή - σκηνοθεσία: Πλειώνης Δημήτρης / Σκηνογράφος-Ενδυματολόγος: Μυρτώ Κοσμοπούλου / Βοηθός Σκηνογράφου: Λήνα Σταυροπούλου / Κίνηση-Χορογραφίες: Αγνή Παπαδέλη Ρωσσέτου / Πρωτότυπη Μουσική: Νάσος Σωπύλης / Φώτα: Στέφανος Κοπανάκης / Βοηθός Σκηνοθέτη: Αναστασία Φλεμοτόμου / Κατασκευή σκηνικού: Άγγελος Καρύδας / Design: Φώτης Πολίτης

Παίζουν: Κωνσταντίνος Δανίκας / Μαρίνα Πανηγυράκη / Στράτος Σωπύλης / Δημήτρης Πλειώνης

Ώρα έναρξης: 11.30

 

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ  ISOL

Εκδόσεις Μάρτης 

H θεατρική ομάδα Κοπέρνικος θα μας ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο της πολυβραβευμένης αργεντινής δημιουργού Isol, με μια χιουμοριστική, αυτοσχέδια, μίνι παράσταση γεμάτη φαντασία.

Η Isol έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με το βραβείο ALMA, τη μεγαλύτερη διάκριση που μπορεί να λάβει ένας συγγραφέας και εικονογράφος παιδικών βιβλίων και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους συγγραφείς και καλλιτέχνες, όπως είναι ο Paul Auster κ.ά.

Η συμμετοχή της στο Bobos Festival είναι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του κοινού να την γνωρίσει από κοντά και να έρθει σε άμεση επαφή με το έργο της.

Παίζουν:  Μιχάλης Κοιλάκος & Γιάννης Αδρίμης (Ομάδα Κοπέρνικος)

Ώρα  έναρξης: 13.00

LA PETITE MARGUERITE: Bubble Show 

Ώρα έναρξης: 15.30

ALEX DE PARIS: Silent Comedy 

Ώρα έναρξης: 16.30

 
 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Παράλληλα με το πρόγραμμα των παραστάσεων μια σειρά από πρωτοτυπες δράσεις θα πραγματοποιούνται καθ’ολη τη διάρκεια της ημέρας

 

British Council Kids’ Corner

Παίζοντας με τις λέξεις

Μέσα από διαφόρων ειδών παιχνίδια, κινητικά, εκπαιδευτικά, θεατρικά, ψυχαγωγικά ή άλλα, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με μερικές από τις γλώσσες του κόσμου, ακονίζοντας τη μνήμη τους και τη γλωσσική τους ικανότητα.

Μέσα από τις δράσεις θα αναδειχθεί η σημασία εκμάθησης ξένων γλωσσών, ενώ μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η παρατήρηση, η ομαδικότητα και η συνεργασία.

 

Μικροί Αρχαιολόγοι, Μεγάλες Ανακαλύψεις

Προσομοίωση ανασκαφής σε κουτιά, κάθε κουτί μια ιστορία!

Πώς γίνεται μια ανασκαφή; Πώς οι αρχαιολόγοι ανασυνθέτουν το παρελθόν από τα ευρήματα; Γνώρισε την επιστημονική διαδικασία ανασκαφής, διαχείρισης και ερμηνείας των ευρημάτων. Γιατί τα ευρήματα, είναι σαν τις λέξεις, που αν τις βάλεις στη σωστή σειρά, έχουν να σου πουν μια ιστορία! 

Τέσσερις ιστορίες από διαφορετικές εποχές, περιμένουν να τις ανακαλύψουμε!

Σχεδιασμός- υλοποίηση: Archaeolab

 

 

Εικαστικό εργαστήρι ISOL

Ένα εικαστικό εργαστήρι βασισμένο στις πρωτότυπες δημιουργίες της πολυβραβευμένης αργεντινής συγγραφέα και εικονογράφου Isol.  

Από τις Εκδόσεις Μάρτης.

 

Μελωδο-ποιώ!

Ένα εικαστικό εργαστήριο εμπνευσμένο από τους ήχους του καλοκαιριού. Κοχύλια, πέτρες, ξύλα, χάντρες και κορδέλες θα συνδυαστούν αρμονικά για να δημιουργήσουν έναν μελωδό

(μελωδική αεροκαμπάνα). Μία εικαστική κατασκευή, που θα μας ταξιδεύει με τη μελωδία της.

Σχεδιασμός- υλοποίηση: Τμήμα Επιμορφωτικών Προγραμμάτων της Εταιρείας Πολιτισμού Πeripatos

 

Motus Terrae

Μετακινούμενο, διαδραστικό δρώμενο, εμπνευσμένο από το χώρο του Κήπου του Μεγάρου.
Ειδική δημιουργία για το 3ο Bobos Arts Festival 2018 από την ομάδα Motus Terrae.

Η δράση θα πραγματοποιείται στα διαλείμματα μεταξύ των παραστάσεων.  

 

Υφασμάτινες δημιουργίες

Ένα πολύχρωμο δημιουργικό εργαστήριο, στο οποίο τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους μοναδικά σχέδια πάνω σε ύφασμα, χρησιμοποιώντας αποτυπώματα ...πατάτας.  

Σχεδιασμός - υλοποίηση: Με λίγη φαντασία 

 

Kids Yoga

Μέσα από μια σειρά ψυχαγωγικών ασκήσεων (asanas) και ευχάριστων διαδραστικών παιχνιδιών, τα παιδιά γυμνάζουν το σώμα και έρχονται σε επαφή με τις βασικές αρχές της γιόγκα. 

Φέρτε τα yoga mats σας ή τις πετσέτες σας και ελάτε να γυμνάσουμε σώμα και πνεύμα!

Σχεδιασμός - υλοποίηση: Yoga for Happy Kids

 

Για παιδιά από 5 εως 12 ετών. 

Ώρα: 16.00-17.00