ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ

Παιδικά αγαπημένα

Ο μοναδικός Χρήστος Θηβαίος σε μια ξεχωριστή παιδική συναυλία, με επιλογές τραγουδιών από μερικούς από τους πιο αγαπημένους παιδικούς δίσκους των τελευταίων χρόνων: «Τεμπέλης δράκος», «Τραγουδάκια γάλακτος», «Τα μυστικά του κήπου» και άλλα πολλά. 

Για όλες τις ηλικίες

Ώρα έναρξης: 18.00

 

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ

ΜΙΚΡΟΥ ΕΡΜΗ - Ομάδα Κοπέρνικος

Μια παράσταση για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη συνέπεια των πράξεών μας, αλλά και τις συνθήκες που επιτρέπουν στο ψέμα να ανθίσει!

Τι είναι τελικά αλήθεια και τι ψέμα; Με κύρια συστατικά της το χιούμορ, τη χειμαρρώδη δράση, τη φαντασία και τα παιχνίδια με τα μουσικά ηχοχρώματα (ζωντανή μουσική με όργανα προπαιδείας Orff), η παράσταση δίνει τις δικές της απαντήσεις και οι μικροί θεατές μένει να τις πιστέψουν... ή όχι!

 

Ένα έργο από τους δύο φορές βραβευμένους με το Α’ Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Παιδικού Θεατρικού Έργου, Άγγελο Αγγέλου και Έμη Σίνη. 

Παίζουν: Ελισσαίος Βλάχος, Γιάννης Αδρίμης

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη

Σκηνοθεσία: Ελισσαίος Βλάχος

Προτεινόμενες ηλικίες: 2,5-10 ετών

Ώρα έναρξης: 13.00

 

Τι είναι η όπερα; Τι κάνει ένας μαέστρος; Μπορούν οι «γάτες» να τραγουδήσουν όπερα; Ποιος είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής της παράστασης;

Ένα κουαρτέτο κλασικών τραγουδιστών και ένας πιανίστας αναλαμβάνουν να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τον μαγικό -αλλά και ενίοτε παρεξηγημένο- κόσμο της όπερας, μέσα από μια χιουμοριστική, διαδραστική παράσταση γεμάτη ιστορίες και τραγούδια από την όπερα, στην οποία τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά.

Στην παράσταση ακούγονται έργα των Mozart, Rossini, Bizet, Verdi και άλλων γνωστών συνθετών, ενώ όλα τα τραγούδια και η μουσική αποδίδονται ζωντανά.

Πρωταγωνιστούν: Έλλη Ζιάζιαρη - σοπράνο , Σοφία Μάλαμα - μετζο σοπράνο, Στρατής Στήλ -τενόρος, Ηλίας Καπάνταης – μπάσος, Αλέξανδρος Φαρής - Μαέστρος-πιάνο.

 

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ

8tetto

Προτεινόμενες ηλικίες: 5 -12 ετών

Ώρα έναρξης: 11.30

 

WORLD VOICE

 British Council 

Ένα διαδραστικό πρόγραμμα του British Council, στο οποίο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μουσική, παίζοντας και συμμετέχοντας ενεργά μέσω της μεθοδολογίας του World Voice. Με μελωδικά, ρυθμικά και ακουστικά παιχνίδια βιώνουν μια μοναδική εμπειρία αναπτύσσοντας τη μουσικότητά τους και συμπράττοντας δημιουργικά μαζί με άλλα παιδιά.


Το World Voice είναι ένα πολυσχιδές μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του British Council που έχει ταξιδέψει επιτυχώς σε 17 χώρες, έχει συνεργαστεί με 5.700 δασκάλους και 300.000 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων στη μουσική αλλά και η εγγενής βελτίωση της μαθησιακής διαδικασίας σε μία σειρά θεματικών.

Προτεινόμενες ηλικίες: 5 -12 ετών

Ώρα έναρξης: 14.30

 

Μία πρωτότυπη ζογκλερική παράσταση, στην οποία το παραδοσιακό συναντά το σύγχρονο και η μαγεία του τσίρκου αποκαλύπτεται. Στεφάνια αιωρούνται, μπαστούνια μαγνητίζονται, κρίκοι γίνονται μπουρμπουλήθρες ενώ κρυστάλλινες μπάλες μεταμορφώνονται άλλοτε σε σκουλήκια ή πεταλούδες και άλλοτε σε διαμάντια. Οι μπάλες χορεύουν στο σώμα, ισορροπούν στα πιο απίθανα σημεία και αιωρούνται στον αέρα.

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟΤΣΙΡΚΟ

Ομάδα Kokoika

Για όλες τις ηλικίες

Ώρα έναρξης: 17.00

 

Αφήγηση παραμυθιού

ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΣΙΛΑΝ

Άλκηστη Χαλικιά

Μια τρυφερή, αισιόδοξη ιστορία για την αλληλεγγύη, το σεβασμό και τη φιλία, από τη βραβευμένη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Άλκηστη Χαλικιά (εκδόσεις Ίκαρος).

Για όλες τις ηλικίες

Ώρα έναρξης: 16.00

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΓΩΝΙΕΣ 

Παράλληλα με τις παραστάσεις, τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά στις εικαστικές γωνιές των εκδόσεων Μάρτης  και Flip the Myth