top of page
Bobos Arts Festival - Kids Festival

Bobos Arts Festival | 2018

Το Bobos Arts Festival στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής με ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις

Το 3o παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ Bobos Arts Festival, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η εκδήλωση ήταν SOLD OUT ενώ συνολικά 2.000 άτομα συμμετείχαν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για το παιδί, τον πολιτισμό και τις τέχνες!

 

Στον καταπράσινο κήπο του Μεγάρου κάτω από τα δέντρα και τις τέντες του φεστιβάλ στρώθηκαν οι πικ νικ κουβέρτες, μικροί και μεγάλοι χαλάρωσαν και απόλαυσαν το πλούσιο πρόγραμμα των παραστάσεων της κεντρικής σκηνή αλλά και των πολλών παράλληλων δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στους επιμέρους χώρους του κήπου.

 

Στη σκηνή του 3ου Bobos Arts Festival ανέβηκαν:

Oι ηθοποιοί της βραβευμένης Ομάδας Τόπι με τη θεατρική παράσταση «Ο τρομερός εχθρός και ο αλυσοδεμένος ελέφαντας», δύο ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι σε μια παράσταση με πολύ χιούμορ, διάδραση και φαντασία. Η θεατρική Ομάδα Κοπέρνικος με μια μίνι διαδραστική παράσταση βασισμένη στο έργο της πολυβραβευμένης συγγραφέως και εικονογράφου Isol, την οποία στη συνέχεια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να συμμετέχουν στο εργαστήρι που οργάνωσαν οι εκδόσεις Μάρτης σε συνεργασία με την ίδια. Ο καλοφαγάς λαγός «Αγησίλαγος» στο νέο θεατρικό παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ, ένα πρωτότυπο κουκλοθέατρο με ζωντανή μουσική.

 

Ο κήπος του Μεγάρου γέμισε σαπουνόφουσκες όταν στη σκηνή ανέβηκε η La Petite Marguerite με ένα ξεχωριστό bubble show και τα παιδιά μαγεύτηκαν από τα κόλπα του Alex de Paris στο Silent Comedy show που ακολούθησε.

 

Το πρόγραμμα έκλεισε με την νέα παιδική συναυλία των Burger Project «Ένα τρελό κοντσέρτο». Το συγκρότημα με τον μοναδικό του τρόπο ξεσήκωσε το κοινό με νέα αλλά και παλιά αγαπημένα τους τραγούδια, διαδραστικά μουσικά παιχνίδια και πολύ χορό!

 

Παράλληλα με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθ’όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ έλαβε χώρα μια σειρά πρωτότυπων εργαστηρίων και δράσεων. Κάτω από τις σκιές των δέντρων διάσπαρτα στον κήπο του Μεγάρου ήταν στημένες οι διάφορες δημιουργικές γωνιές:

Στη γωνιά του British Council τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα γράμματα, τις σημαίες και τις γλώσσες του κόσμου. Ενώ στο πολύχρωμο εργαστήρι των Εκδόσεων Μάρτης γνώρισαν το έργο της αργεντινής συγγραφέως και εικονογράφου Isol. Λίγο πιο πέρα στο εργαστήρι της Εταιρείας Πολιτισμού Πeripatos έφτιαξαν τους δικούς τους μελωδούς χρησιμοποιώντας καλοκαιρινά στοιχεία όπως κοχύλια και χάντρες αλλά και στοιχεία από τον κήπο του Μεγάρου. Στο χώρο ανασκαφών του Archeolab τα παιδιά έζησαν από πρώτο χέρι τη διαδικασία μια πραγματικής αρχαιολογικής ανασκαφής. Σκαρφαλωμένο στο λόφο του κήπου τους περίμενε το εργαστήρι του Με λίγη φανταΣία όπου τα παιδιά φιλοτέχνησαν τις δικές τους υφασμάτινες τσαντούλες και έκαναν facepainting.

Τις μεσημεριανές ώρες τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τις βασικές αρχές της γιόγκα με ένα session χαλάρωσης από το Yoga for Happy Kids.

 

Οι εκπλήξεις δεν σταματούσαν ούτε στιγμή! Στα διαλείμματα μεταξύ των παραστάσεων οι ξυλοπόδαροι της ομάδας Motus Terrae παρουσίασαν ένα πρωτότυπο μετακινούμενο, διαδραστικό δρώμενο, εμπνευσμένο από το χώρο του Κήπου του Μεγάρου και σχεδιασμένο αποκλειστικά για το 3ο Bobos Festival, στο οποίο μικροί και μεγάλοι υποδέχτηκαν τον παγκοσμίου φήμης εξερευνητή, Δρ. Dujamaisvu και τα περίεργα πλάσματα που ανακάλυψε στην τελευταία του αποστολή, κάπου στα βάθη της τροπικής ζούγκλας του Αμαζονίου...

 

Το φεστιβάλ παρουσίασε ο ηθοποιός Γιάννης Σαρακατσάνης, ο οποίος με το μονάδικο του χιούμορ συντόνισε την όλη εκδήλωση.

 

To 3o Bobos Arts Festival ήταν μια συμπαραγωγή του The HUB Events και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

 

Για το αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ
 

Αργυρός χορηγός: Kyknos 
Χορηγός: Melissa

Σε συνεργασία με:

British Council  | Archaeolab | Εταιρεία Πολιτισμού Πeripatos | Εκδόσεις Μάρτης ​| Με λίγη φανταΣία | Yoga for Happy Kids

Bobos 3 Gallery

3rd Bobos Arts Festival | Moments

3o Bobos Arts Festival Trailer​

bottom of page